Mei 2017

Nieuw programma fietstochten 2017 van Fietsgilde Apeldoorn
Het Fietsgilde Apeldoorn fietst op 2 mei de eerste van de wekelijkse recreatieve fietstochten onder leiding van vertellende gidsen. De route gaat door de IJsselvallei langs landgoederen en windmolens. Daarna volgt er iedere week een andere tocht tot tweede helft van oktober. Het zijn allemaal ontspannen tochten, meestal dagtochten en soms middagtochten, in lengte variërend tussen 30 en 60 km.
De ene keer gaat de route door de IJsselvallei, door de uitgestrekte landerijen langs weteringen en dorpen of naar de nieuwe hoogwatergeulen die ruimte aan de rivier geven. Een andere keer gaat de tocht door bossen en over heidevelden, o.a. naar de witte pauwen op landgoed Staverden, of  de nieuwe uitkijktoren op het Kootwijkerzand.  

Deze gezellige fietstochten zijn een leuk dagje uit. De gidsen weten de weg en vertellen onderweg allerhande wetenswaardigheden. Het tempo is rustig, zodat er voldoende gelegenheid is om de omgeving goed op te nemen of een praatje met een andere deelnemer aan te knopen. Er zijn regelmatig pauzes voor koffie, lunch en thee. Rond vier uur komt op het vertrekpunt een einde aan de tocht.

Deelname staat open voor iedereen tegen betaling van € 2,50.
Eten en drinken voor onderweg dient men zelf mee te nemen.
Berijders van een elektrische fiets zijn van harte welkom. De routes zijn niet geschikt om met een scootmobiel te rijden.

De website  vermeldt het volledige programma en alle informatie over de tochten.Nieuwsgierig geworden? Kijk op website fietsgilde  voor het volledige programma en alle informatie over de tochten.

Wat het Fietsgilde betreft: Graag tot ziens!