November 2017

Over circa een maand maanden gaat de nieuwe dienstregeling van de trein en bus van start in Apeldoorn. Syntus Gelderland heeft samen met de provincie Gelderland als opdrachtgever van het openbaar vervoer besloten relatief heel weinig aanpassingen te verrichten in de regio Apeldoorn.
De belangrijkste veranderingen vinden plaats op lijn 12, 15 en 16.

De vertrektijden van bus 16 naar Berg en Bos worden, net als lijn 12, de hele dag gelijk. Vertrek vanaf het station wordt altijd om .25 en .55 over het uur. De vertrektijden wijzigen dus niet meer na 13:00. Enerzijds wordt de dienstregeling zo logischer en meer vanzelfsprekend, anderzijds kan het zijn dat bepaalde aansluitingen op treinen nu krapper of ruimer worden. Bus 16 gaat na ca 20:30 en op zondag eens per uur rijden. Reden hiervan is de erg lage bezetting op deze momenten.

 

De vertrektijden van bus 12 naar Ugchelen worden de hele dag gelijk. Vertrek vanaf het station wordt altijd om .23 en .53 over het uur. De vertrektijden wijzigen dus niet meer na 13:00. Enerzijds wordt de dienstregeling zo logischer en meer vanzelfsprekend, anderzijds kan het zijn dat bepaalde aansluitingen op treinen nu krapper of ruimer worden. Bus 12 gaat na ca 20:30 en op zondag eens per uur rijden. Reden hiervan is de erg lage bezetting op deze momenten.


Lijn 15 naar Teuge en Twello rijdt nu op werkdagen en zaterdag iedere 30 minuten. In de avond moet de rit gereserveerd worden via www.syntusgelderland.nl/Kolibrie. Het aantal reizigers is al jarenlang op deze lijn erg laag. Daarom is besloten de bus op werkdagen eens per uur te laten rijden en de hele zaterdag als op reservering. De bus gaat WEL weer langs het Marktplein in Apeldoorn.

Alle nieuwe dienstregelingtabellen zijn vanaf begin december digitaal te vinden op https://www.syntusgelderland.nl/reisinformatie/dienstregeling.
U kunt ook gelijk doorklikken via de volgende link : Syntus dienstregeling 2018

Via de volgende link vindt u een samenvatting van ons aanbod in Gelderland volgend jaar:  Syntus vervoersaanbod Veluwe 2018

NB: Syntus heet vanaf oktober 2017 Keolis, maar de bussen in Apeldoorn rijden tot 2020 nog onder de vertrouwde naam Syntus Gelderland.

Tekst: Syntus (door Arent Jan Speulman)