Januari 2018

Op zondag 4 februari 2018 wordt voor de 45ste keer de Midwintermarathon gehouden. Start en finish zijn ook dit jaar weer op de Loolaan nabij de Bosweg.

De routes die dit jaar over de diverse afstanden op zondag 4 februari worden gelopen vindt u op de volgende kaart:  Midwinter Marathon routes 2018

Op zaterdag 3 februari wordt ook de Kroondomein Het Loo Marathon (42 km) gehouden; deze route ligt geheel buiten onze wijk.

De gemeente heeft er voor gekozen om diverse wegen rond en in de wijk op 4 februari gedurende de passage van de deelnemers voor verkeer af te sluiten. Dit kan de nodige hinder opleveren voor bewoners van de betreffende straten in onze wijk. Het bestuur van de Midwintermarathon informeert ons daarom (in overleg met de gemeente) over de hierna volgende verkeersmaatregelen die voor een goed en veilig verloop van dit evenement noodzakelijk zijn.

Loolaan

De gemeente stelt voor de Loolaan op 4 februari tussen 00.00 en 19.00 uur een parkeerverbod in en indien nodig worden auto's weggesleept. De parkeerplaatsen voor Helicon aan de Loolaan resp. naast de Noorderkerk aan de Piet Joubertstraat zijn ook afgesloten. Op zondag wordt de Loolaan (gedeelte tussen de Grote Kerk en de Naald) vanaf 3.00 uur voor al het verkeer afgesloten. De Loolaan is naar verwachting vanaf 19.00 uur weer toegankelijk voor het verkeer. In de tijd dat de weg is afgesloten kunnen aanwonenden via de grindpaden en fietspaden bij hun woningen komen.

Soerenseweg

De Soerenseweg (gedeelte tussen de Burglaan en Loolaan) is 4 februari van 9.00 tot 19.00 uur afgesloten. Het gedeelte tussen de Juniperlaan en Hoog Soeren is afgesloten tussen 10.30 en 16.30 uur.

RING/Jachtlaan

Op de RING/Jachtlaan (gedeelte tussen de rotonde AGOVV en de Naald) is tussen 10.30 uur en 16:30 uur geen verkeer mogelijk in noordelijke en zuidelijke richting. JC Wilslaan De JC Wilslaan is op 4 februari tussen de rotonde bij AGOVV en de Amersfoortseweg afgesloten tussen 10.30 en 16.30 uur. Laan van Spitsbergen De Laan van Spitsbergen is tussen de rotonde bij AGOVV en de Asselsestraat tussen 10.30 en 15.45 uur afgesloten.


Berg en Bos

Bewoners van Berg en Bos kunnen de wijk in en uit via de kruising Soerenseweg/Jachtlaan. Deze oversteek is alleen afgesloten tijdens de doorkomsten van de lopers tussen 11.15 en 11.40 uur, 11.45 en 12.10 uur resp. 15.00 en 15.30 uur. Een kaart met de oversteek kunt u vinden op onze website onder Bereikbaarheid > Wegafzettingen/omleidingsroutes. Daarnaast kunt u via de 1e Beukenlaan de Amersfoortseweg op maar alleen richting Nieuw Milligen. Het oversteken van deze kruispunten is toegestaan indien de situatie het op dat moment toelaat. Politie en verkeersregelaars houden op deze kruispunten toezicht: zie: Ontsluitingsroutes Berg en Bos

Amersfoortseweg

De Amersfoortseweg is vanuit Apeldoorn in de richting Nieuw Milligen toegankelijk. Vanaf Nieuw Milligen is deze weg naar Apeldoorn (De Naald) afgesloten vanaf 10.30 uur. Om 16.30 uur gaat de Amersfoortseweg weer open voor verkeer richting De Naald. De Amersfoortseweg wordt tijdens de massale finish van de Acht van Apeldoorn tussen ca. 15.25 en 16:00 uur afgesloten in beide richtingen tussen de Naald en de 2e Beukenlaan.

Parkeerterrein bij Museum Paleis Het Loo

Het parkeerterrein kan alleen worden bereikt via De Naald. Het verlaten van het parkeerterrein kan alleen via de richting Nieuw Milligen. Tussen plm.15.25 en 16.00 uur is de in- en uitgang van het parkeerterrein afgesloten. Door het museum wordt een alternatieve uitrijroute gemaakt.

Hoog Soeren

Hoog Soeren is tijdens het evenement vanaf 10.30 uur alleen bereikbaar via Assel. De Pomphulweg, tussen Hoog Soeren en Assel, is echter gestremd van 11.45 tot ca. 13.15 uur. De Soerenseweg van/naar Apeldoorn wordt om 16.30 uur weer vrijgegeven.

Auto’s parkeren in zijwegen

Voor de lopers geldt dat zij graag gebruik maken van de volle breedte van de weg. Wij verzoeken u vriendelijk uw auto zondag niet langs het parcours te plaatsen maar in een van de aangrenzende zijwegen. Kijk op www.midwintermarathon.nl voor het exacte parcours.

Contact

Wij begrijpen dat de verkeersmaatregelen voor u enig ongerief met zich meebrengen. Wij hopen echter dat u dit sportief zult opvatten en dat u met ons kunt genieten van deze 45ste editie. De lopers zullen het waarderen als zij u op zondag 4 februari langs het parcours aantreffen. Voor meer informatie, waaronder de routes, kunt u terecht op www.midwintermarathon.nl (kijk bij de betreffende afstand). Indien u meer algemene vragen heeft dan kunt u contact opnemen met Martie van Ruiten, tel. 06- 5760 6144 of via email coordinatie@midwintermarathon.nl. Om het u als bewoner zo gemakkelijk mogelijk te maken de wijk in en uit te rijden, zullen wij de verkeersregelaars voorzien van de juiste instructie.

Programma  Midwinter Marathon:

Zaterdag 3 februari:

10.30 uur – Kroondomein Het Loo Marathon

Zondag 4 februari:

09.55 uur – Warming up voor de Centraal Beheer Kidsrun·     

10.05 uur – start Centraal Beheer Kidsrun (1 km) 4 starts/leeftijdsgroepen·     

10.50 uur – prijsuitreiking Centraal Beheer Kidsrun (1 km)·     

11.15 uur – start Decathlon Mini-Marathon (10 EM)·     

11.45 uur – start Asselronde (25 km)·     

12.30 uur – prijsuitreiking Decathlon Mini-Marathon (10 EM) mannen en vrouwen·     

13.30 uur – prijsuitreiking mannen Asselronde (25 km)·     

13.45 uur – prijsuitreiking vrouwen Asselronde (25 km)·      

13.15 uur – prijsuitreiking Multicopy Businessrun (10 EM)·     

15.00 uur – start Centraal Beheer Acht van Apeldoorn (8 km)·     

15.40 uur – prijsuitreiking Centraal Beheer Acht van Apeldoorn (8 km)·     

15.45 uur – prijsuitreiking Multicopy Businessrun (8 km)

 Via de volgende link naar de website van de marathon organisatie kunt u de nodige actuele informatie over de marathon vinden : Midwinter Marathon