Dossier Paleis Het Loo

junii 2016

Michel van Maarseveen, directeur van Paleis Het Loo, heeft op de jaarvergadering van 2016  ons bijgepraat over het wel en wee van het paleis.
De presentatie die hij gebruikte bij de toelichting van de plannen kunt u nog eens bekijken via de volgende link : Presentatie Paleis Het Loo op jaarvergadering 2016

Zie ook de overige artikelen over Paleis Het Loo onder de tab "Rond de Wijk"en vervolgens sub-tab "Algemeen".

juni 2016

Museum Paleis Het Loo gunt de opdracht voor de realisatie van de Renovatie & Uitbreiding aan KAAN Architecten uit Rotterdam. Na een zorgvuldige procedure heeft de architectenselectiecommissie, onder voorzitterschap van rijksbouwmeester Floris Alkemade, unaniem voor dit plan gekozen. Eind dit jaar wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd en is er duidelijkheid over exacte planning en kosten.  

juni 2016

Paleis Het Loo wordt binnen enkele jaren intensief gerenoveerd vanwege noodzakelijk onderhoud. Tegelijkertijd wordt deze kans benut om bezoekersfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden.
Paleis Het Loo vindt het belangrijk haar buren op de hoogte te houden. Indien er ontwikkelingen zijn dan leest u ze in deze kwartaalnieuwsbrief.

maart 2015

Paleis Het Loo en de Zonnebloem zetten zich in voor een optimale toegankelijkheid van het museumcomplex voor mensen met een fysieke beperking.  Dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij wordt de toegang tot paleis en tuinen duurzaam verbeterd door het inzetten van speciaal aangepaste, elektrische pendelbusjes èn het verharden en aanleggen van diverse paden op het terrein.

De Zonnebloem organiseert jaarlijks bijna honderd Zonnebloemdagen naar Paleis Het Loo.

Het museumpaleis was al toegankelijk voor bezoekers met een beperking, maar dankzij dit initiatief kunnen de maar liefst 10.000 ‘Zonnebloemers’ en vele anderen nog meer genieten van een dagje naar Paleis Het Loo!