Skip to main content

Buslijn 16 blijft door de wijk rijden!

December 2019

Door Keolis/Otto Verkerke

Op zondag 15 december 2019 gaat de nieuwe dienstregeling van trein en bus van start in Apeldoorn. De provincie heeft het vervoer gegund aan Keolis die in Apeldoorn opereert onder de naam Syntus. Vanaf december 2020 mag Keolis nog eens 10 jaar lang het busvervoer in Apeldoorn en omstreken blijven uitvoeren. Dat zal gebeuren met in ieder geval nieuwe elektrische witte bussen onder de naam RRREIS.

Tot december 2020 blijven de groene en blauwe bussen in het Apeldoornse straatbeeld. Voor de dienstregeling die 15 december 2019 van start gaat zijn er slechts een paar kleine veranderingen. Vaak wijzigen de vertrek- en aankomsttijden met een minuut of twee. In de bijlage Syntus busdienst Apeldoorn 2020 staat de hele dienstregeling voor de gemeente Apeldoorn.

Belangrijk voor onze wijk : lijn 16 blijft voorlopig gewoon zijn rondje door de wijk rijden!

Qua ritten zijn er de volgende veranderingen te noemen:

Op zaterdag overdag bus 1 naar het Ziekenhuis elke 20 ipv elke 15 minuten gaat rijden. Reden is het geringe gebruik van bus 1 op zaterdag.
Na 21:00 wijzigen de vertrektijden van bus 4 naar De Maten. De bussen gaan (weer) om :09 en :39. Er rijdt dan samen met bus 3 ieder kwartier een bus naar De Maten.
Lijn 11 gaat in de ochtend de ritten die tot de Erasmusstraat rijden ‘rechtsom’ rijden. Zo hoeven de meeste scholieren niet de weg over te steken.
De laatste rit van bus 15 (ca 19:00 vanaf station) wordt een Kolibrie. Deze rit moet je net als de ritten in de rest van de avond en weekend reserveren.
Op zaterdag gaat bus 231 ook rijden. Reden is het toenemende gebruik van bus 91 naar Arnhem op zaterdag.

De veranderingen zijn ook terug te lezen op www.syntusgelderland.nl/dienstregeling. Hier kunt u vanaf heden ook de tabellen met de tijden opzoeken. De dienstregeling is ook opvraagbaar via www.9292.nl

Selecteer een datum ná 15 december 2019 om al de exacte tijden op te zoeken.