Skip to main content

Paleis Het Loo contracteert architect

juni 2016

Museum Paleis Het Loo gunt de opdracht voor de realisatie van de Renovatie & Uitbreiding aan KAAN Architecten uit Rotterdam. Na een zorgvuldige procedure heeft de architectenselectiecommissie, onder voorzitterschap van rijksbouwmeester Floris Alkemade, unaniem voor dit plan gekozen. Eind dit jaar wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd en is er duidelijkheid over exacte planning en kosten.  

Directeur Michel van Maarseveen over deze keuze:
‘Als museum zijn we heel blij dat KAAN Architecten een schetsontwerp presenteerde dat perfect aansluit bij onze wensen en ambities en het historische paleiscomplex respecteert. De ondergrondse uitbreiding krijgt veel allure en is zowel gastvrij als functioneel’.

Museum Paleis Het Loo is tijdens de Renovatie & Uitbreiding ‘anders open’.
Vanaf 2018 tot medio 2021 zijn paleistuinen, stallen en museumrestaurants in de periode van april tot en met september en in de weken rondom Kerst geopend voor publiek. Het hoofdgebouw is in deze periode niet toegankelijk.
De renovatie betreft de vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met dit groot onderhoud vindt een ondergrondse uitbreiding van Museum Paleis Het Loo plaats.
Met deze uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en wordt de omvangrijke collectie beter gepresenteerd. Bovendien worden de publieksfaciliteiten verbeterd.

Bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen van dit project? Stuur dan een mail naar buren@paleishetloo.nl en ontvang vanaf eind 2016 de speciale Renovatie & Uitbreidingsnieuwsbrief.