Skip to main content

Paleis Het Loo gaat renoveren en uitbreiden

juni 2016

Paleis Het Loo wordt binnen enkele jaren intensief gerenoveerd vanwege noodzakelijk onderhoud. Tegelijkertijd wordt deze kans benut om bezoekersfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden.
Paleis Het Loo vindt het belangrijk haar buren op de hoogte te houden. Indien er ontwikkelingen zijn dan leest u ze in deze kwartaalnieuwsbrief.

Ruim 30 jaar na de openstelling van Paleis Het Loo als museum is groot onderhoud noodzakelijk. Het groot onderhoud betreft vervanging van technische installaties, klimaatinstallaties en asbestsanering. Tegelijk met deze intensieve renovatie vindt een ondergrondse uitbreiding van Paleis Het Loo plaats. Het museum kent een groeiend bezoekersaantal en dient te voldoen aan de wensen en eisen van de tijd. Met een uitbreiding komt er meer ruimte voor wisseltentoonstellingen en publieksfaciliteiten en kan de omvangrijke collectie beter worden gepresenteerd aan de museumbezoekers.

De aanbesteding voor de architectenselectie is inmiddels gestart. In de loop van 2016 wordt de definitieve architectenkeuze bekend gemaakt. Paleis Het Loo verwacht dat de renovatie- en uitbreidingswerkzaamheden in 2018 van start kunnen gaan.

Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is van januari 2018 tot medio 2021 gesloten voor publiek. U bent in deze jaren van april tot en met september van harte welkom in onze paleistuinen, stallen en museumrestaurants. Ook vinden de bekende buitenevenementen plaats zoals de Prinsen- & Prinsessendagen en de Parade van de Zomerkoning en de tuinen worden het decor voor een verrassende presentatie waarvan we de inhoud nog even geheim houden. Winterpaleis Het Loo wordt in de weken rondom Kerstmis in een aangepaste en originele setting op het Stallenplein georganiseerd. Wij ontvangen u graag tijdens deze ‘anders open’ periode!!

Bent u geïnteresseerd in de ontwikkelingen van dit project en wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor de speciale burennieuwsbrief door een mail te sturen naar buren@paleishetloo.nl.
Dan zal de nieuwsbrief u, naar verwachting vanaf medio 2016, regelmatig worden toegezonden.