Skip to main content

Toekomstplannen Ponstein locatie

Wat blijkt, de heer Ponstein zich ingelezen wat er in de omgeving van zijn terrein aan de hand is en heeft geconstateerd, o.a. via de website van de wijkvereniging Berg en Bos, dat er behoefte is aan meer parkeerterrein en aan een camper camping.

Daarvoor ziet hij goede mogelijkheden op zijn terrein en heeft hij het plan opgevat het terrein daarvoor te gaan inrichten. De procedures daarvoor zijn opgestart.ponstein

In drie fasen zal dat gaan gebeuren:

Fase 1 – 2013
Terrein krijgt een grondbankfunctie, er is berekend dat er ca. 400.000 m3 grond nodig is om de stortplaats op de juiste manier af te dichten en de het terrein horizontaal vlak te krijgen.

Fase 2 – 2015
Parkeerterrein, zie plantekening hieronder, oppervlakte ca. 2.2 hectare, goed genoeg voor meer dan 2000 auto’s.

Fase 3
a. Aanleg stadscamping op basis van minimale voorzieningen, conform model Citycamp. Dus geen grote kantine, geen disco etc. maar een plek waar bezoekers een paar dagen kunnen kamperen om de attracties in de buurt en de stad te bezoeken.
b. Aanleg nieuw Walterbergje bij de Wildernislaan, rustpunt voor wandelaars (hondenuitlaters)  in het bosgebied.

U kunt hier het de plannen inkijken: Plan Waltersbergje 2013

Er is voor dit gebeuren (informeel) overleg geweest met de provincie – Hr. Walter van Hoorn (verantwoordelijk voor stortplaatsen), de gemeente Apeldoorn – de heer Geurts (juridische zaken).

Er is verder overleg geweest met Koningin Julianatoren, om te kijken of deze (te betalen) parkeeroplossing ook voor hen een oplossing zou zijn. Daarbij zou het motelterrein terug kunnen gaan naar de natuur om compensatie te geven voor te verdwijnen bos in verband met Natura 2000 wetgeving in het gebied.

Voor de Ponstein locatie geldt geen Natura 2000, dit is een bedrijfsterrein met bestaand gebruik en was en is immers een stortplaats die via provinciaal beleid is buitengesloten.

tekst: Henk Otto naar aanleiding van informatie verschaft door de heer Ponstein
tekening en plan: Gerard Ponstein

zie ook artikel in De Stentor