Toelichting op deze website

Hallo {user firstname},

Goed dat je even langskomt om dit te lezen….
Een mooie website voor de Wijkvereniging Berg en Bos heeft namelijk ook aandacht nodig.

Een frisse uitstraling op basis van een systeem dat nog een grote toekomst heeft en op dit moment al alle mogelijkheden biedt die aan te bevelen zijn voor een internet gemeenschap.

Er wordt hier gebruik gemaakt van Joomla, een Open Source CMS.

Daarmee is eigenlijk al het meeste verteld, maar hier proberen we dit in enige mate toe te lichten.

Open Source houdt eigenlijk, kortgezegd in, dat de broncode beschikbaar is voor diegenen die dat wensen te gebruiken zodat men deze software verder naar eigen hand kan zetten. In de praktijk van deze website betekent dit, dat we Joomla’s nieuwste lijn (versie 3.x) volgen met updates. Daarin worden dan meerdere extensies toegepast om specifieke taken te kunnen uitvoeren.

Een CMS of Content Management Systeem houdt in dat er een scheiding bestaat tussen de programmering van de uiterlijkheden, de weergave aan de ene kant en de inhoud, de leesbare teksten en beelden, aan de andere kant.

Door deze scheiding kan een webmaster, bij voorkeur iemand die goed bekend is met PHP, CSS, HTML en verschillende scriptings als Java en jQuery, bepalen hoe een website aan de voorkant eruit ziet, terwijl iemand anders verantwoordelijkhedi kan nemen voor de invoer van de inhoud. Deze laatste persoon hoeft door deze techniek in principe weinig van de achtergrond besturing te begrijpen om toch een inhoud op een website te kunnen plaatsen.

Dit zorgt ervoor dat personen met een beperkte kennis van die besturing toch hun eigen website kunnen beheren qua inhoud.

Andere voorbeelden van Open Source CMS zijn: WordPress, Drupal, CMSMadeSimple, Typo3, etc etc
Ieder systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen. Er zijn veel gebruikersgroepen van personen die in een bepaald systeem beter thuis zijn en dat systeem ook graag promoten aan aspirant gebruikers.

 

Postbus 2905
7301 EH Apeldoorn