Skip to main content

Bladafval

Vanaf 10 november start de gemeente met veegacties om het gevallen blad te verwijderen. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.

Vanaf 10 november start de gemeente met veegacties om het gevallen blad te verwijderen. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.
De planning is afhankelijk van het weer. Bij regen wordt het blad bijvoorbeeld zwaar en daardoor lastig op te ruimen. Daarnaast laten niet alle boomsoorten op hetzelfde moment hun blad vallen. Daarom wordt het veegschema regelmatig bijgesteld.

Planning
Week 46 (10 november tot en met 14 november)
Noord West : Jachtlaan, de Parken.

Vanwege de weersomstandigheden is een planning lastig te geven. Als er bijvoorbeeld neerslag valt of het blad nat is, als het vriest of als het te hard waait kan het blad niet opgehaald worden. Wilt u weten of in uw straat bladafval in de geplande week wordt opgehaald?
Zie de gemeentepagina: planning bladafval verwijderen

Wat doet u met uw bladafval?
U kunt helpen door de stoep en oprit te vegen. Het is beter om het blad in tuin en groenstroken te laten liggen. Doordat het blad verteert, hoeft u in het voorjaar minder mest te strooien. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Ook overwinteren er insecten en kleine dieren in het bladerdek en beschermt het uw planten tegen bevriezing. Om die reden verwijdert de gemeente ook minder blad uit perken en groenstroken.
U kunt uw bladafval ook nog steeds kwijt in uw groene container. Deze wordt gratis geleegd.

Bladkorven
Op diverse plaatsen in Apeldoorn staan bladkorven. Deze zijn bestemd voor bladafval, maar niet voor ander tuinafval. Dat kan in de groene container.

Bladkorven in de wijk Berg en Bos staan: op hoek Pijnboomlaan – Wildernislaan en halverwege de Bosweg.