Boeven alert

Alleen als iedereen extra alert is tijdens de donkere dagen, kunnen we echt een vuist maken tegen woninginbraken, overvallen en straatroven. Daarbij hebben wij de ogen en oren van alle inwoners in ons gebied hard nodig om verdachte zaken aan de politie te melden.

80 % van de woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van burgers. U kent uw buurt immers het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. U kunt de politie bellen als u in de buurt situaties ziet die u niet vertrouwt, zoals verdachte personen of vreemde auto’s.

Bij spoed of heterdaad via 112en anders via 0900-8844. Het helpt de politie enorm als u het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon aan hen doorgeeft.

Want: 112, daar pak je ook inbrekers mee! 

Tijdens de donkere dagen, in de periode oktober tot en met maart, zal de politie plaatselijk meer surveilleren, preventieve acties houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden en extra energie te steken in het opsporen van daders.  

U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak door te zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en het goed afsluiten van de woning als u weggaat.

Op politie.nl, thema Woninginbraak vindt u meer tips. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!

 

Postbus 2905
7301 EH Apeldoorn