Skip to main content

Bouwen, verbouwen, tuin herinrichten?

Voor de wijk Berg en Bos geldt het principe van ‘wonen in het bos’. Bestaande en nieuwe bewoners worden dringend verzocht zich daaraan te conformeren. Want alleen op die manier behouden we het groene karakter en de woonwaarden in onze wijk.

Wat betekent dat in de praktijk?

 1. Dat men zich minimaal houdt aan de afspraken zoals ze in het bestemmingsplan Stadsdeel Noordwest specifiek voor onze wijk zijn vastgesteld. 

  Dat betekent ruimte tussen de huizen minimaal 7 meter. Plaats een bijgebouw daarom niet voor in de tuin naast Uw huis, maar plaats dat achter op het erf.

  Kies bij nieuwbouw niet voor een gigantisch woonblok naast een ander groot huis, maar kies dan bewust voor laagbouw. Anders verdwijnt de villa achtige sfeer, en daarmee de waarde ook van Uw huis, van onze wijk.

 2. Houdt rekening met de omschrijvingen en aanbevelingen zoals zijn beschreven in het ‘kookboek’ voor onze wijk.
 3. Bedenk dat U er voor gekozen heeft in het bos te willen wonen.

  Accepteer dan ook dat bomen soms de zon wegnemen, bladeren laten vallen, maar op warme dagen u ook schaduw geven.

  Besef dat Uw tuin aan de voorkant natuurlijk groen moet blijven om bij te dragen aan de fraaie rustige laan waar u woont. Dat betekent dat verstening van de voortuin, in onze wijk absoluut niet acceptabel is.

  Besef ook dat U bij gebrek aan opvallend zonlicht misschien geen zonnepanelen kunt plaatsen. Maar dat mag geen reden zijn, om daarom maar bomen te kappen en daarmee het aangename ‘wonen in het bos’ voor mede wijkbewoners te verpesten.

 4. Gebruik de bermen zo mogelijk niet als parkeerplek, zet de auto op Uw oprit. Of wanneer U er voldoende ruimte op de weg is, niet IN de berm.
 5. Er is destijds voor gekozen om de opritten in de berm – dus eigendom van de gemeente – alleen te verharden met GRIJS grind.

  De keuze is bewust gemaakt om de bermen in de lanen een rustig aanzicht te geven en te voorkomen dat er een wildgroei ontstaat van ‘bouwmarktachtige’ kleuren en vormen!

Namens alle bewoners
Het bestuur van de wijkvereniging Berg en Bos