Skip to main content

Vrijwilligers voor buurtbus gezocht

In de wijken Berg en Bos, de Sprengen en de Naald zijn busroutes 10 en 16 opgeheven met de komst van een nieuwe operator RRReis. Hierdoor ontbreekt er openbaar vervoer binnen de wijken en het stadscentrum.

Na overleg met de Gemeente Apeldoorn, Provincie en vervoerder lijkt er een mogelijkheid te zijn om een buurtbus te laten rijden binnen deze drie wijken.

 foto William Teerlinck

In de bijlage Vrijwilligers buurtbus gezocht  vindt u een oproep voor kandidaat chauffeurs zich te melden om die buurtbus te bemannen.

Voor de realisatie van de buurtbus moet eerst vastgesteld worden of er voldoende vrijwillige chauffeurs beschikbaar zijn om een dienstregeling met de buurtbus uit te voeren.  Indien elke vrijwiliger de dienstregeling voor 1/3 dagdeel per week uitvoert zijn er ca 25 vrijwilligers nodig. Enthousiastelingen mogen natuurlijk ook meer dagdelen rijden..

Vereisten voor de vrijwillige chauffeurs zijn in de basis een goede gezondheid, voldoende en bewezen rijervaring met een minimaal een rijbewijs B, en een goede motivatie om mee te doen als chauffeur en lid van de vereniging.