AGOVV BVO wenste 2500 zitplaatsen

De huidige (2010) wens om het aantal zitplaatsen uit te breiden naar 3750 is in volledige tegenspraak met de wens die werd geuit toen AGOVV als profclub begon. Uit een intern besprekingsverslag van 9 oktober 2002 waarbij aanwezig waren J. Wortman (wethouder), S. Gerritsen (stadsdeelmanager), de heer Kok voorzitter AGOVV, Ton Fitsch  directeur BVO, Dick Tegel namens de KNVB  en Grefhorst(amateur tak van AGOVV) blijkt het volgende:

Het ontwerp van architect Euser gaat uit van 2 tribunes langs de lange zijden van het veld met in totaal 2.500 zitplaatsen, geen staanplaatsen meer toegestaan. De bestaande houten tribune mag niet meer worden gebruikt.

Ook in De Stentor van 29 oktober 2002 wordt onder de kop “AGOVV houdt oude tribune” onder meer vermeld: Om in het totale stadion toch de gewenste 2500 zitplaatsen te krijgen wil AGOVV nu achter het doel bij de hoofdingang ook een tribune bouwen.

(Deze stukken zijn in het bezit van de wijkverenigingen.)

Zoals al eerder werd gemeld, is de club nu al in overtreding, doordat men wel de oude tribune gebruikt met 750 plaatsen.

Het is dus volledig absurd daar nog 500 zitplaatsen bij te willen voegen.

Het is dus ook absurd dat de gemeente de groei naar 3750 zitplaatsen voor bezoekers als onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan wil opnemen.

Commentaar Henk Otto

Postbus 2905
7301 EH Apeldoorn