Skip to main content

AGOVV mag extra tribunes bouwen

APELDOORN – AGOVV mag van het Apeldoorns college van burgemeester en wethouders extra tribunes plaatsen. Het gaat om een plek voor sky-boxen en een ‘gewone’ tribune.

Beide nieuwe accommodaties komen aan de zuidwestkant van het stadion waar nu nog ‘loze’ ruimte is. Het aantal zitplaatsen op sportpark Berg en Bos stijgt hiermee met 490 (250 op de nieuwe tribune en 240 in twintig skyboxen voor sponsors).

Het huidige aantal zitplaatsen bedraagt 3259. In totaal komt de capaciteit van de Apeldoornse profclub met de uitbreiding op 3750. Met een bestemmingsplanwijziging die in procedure is gebracht wil het bestuurscollege ook 750 vierkante meter tijdelijke bebouwing op het terrein rond het stadion een permanent karakter geven.

Vanuit de drie wijkraden (Berg en Bos, Sprengenbos en Orden) is bij de inspraak gesteld dat de overlast voor omwonenden niet mag toenemen. Gevreesd wordt dat meer bezoekerscapaciteit leidt tot parkeeroverlast. Maar volgens b en w zal dat niet het geval zijn. Op het parkeerterrein bij park Berg en Bos/Apenheul, dat nu ook al door AGOVV-bezoekers wordt gebruikt, is voldoende ruimte om de groei – die om 98 extra parkeerplekken vraagt – op te vangen. ,,Het zou een verkwisting van geld en ruimte zijn,” vindt het college, ,,om voor AGOVV een apart parkeerterrein aan te leggen. Zeker omdat er voor het betaald voetbal niet meer dan twintig thuiswedstrijden per jaar zijn.”

Dubbelgebruik van het parkeerterrein door Apenheul/Berg en Bos èn AGOVV wordt dus als een goede oplossing gezien. De nu door het college van groen licht voorziene bestemmingsplanwijziging vloeit voort uit het voorlopig niet doorgaan van de bouw van een nieuw stadion voor AGOVV.

Realisatie aan de Europaweg en Kuipersdijk bleek niet haalbaar. Andere mogelijkheden zijn er op dit moment niet, concluderen gemeente en AGOVV-bestuur.

De wens om op Berg en Bos – de locatie die AGOVV al sinds zijn oprichting in 1913 bespeelt – tot 6000 toeschouwers te gaan acht het college onhaalbaar. De grens is getrokken bij 3750.

bron De Stentor – door Arnold Zweers. dinsdag 03 augustus 2010