Skip to main content

De raad beslist over AGOVV stadion

AGOVV krijgt, als het aan BenW van de gemeente Apeldoorn ligt, zijn met tijdelijke vergunningen neergezette bijgebouwtjes gelegaliseerd.

De wijkraden Berg en Bos, De Sprengen en Orden vertegenwoordigd door de heer Kielstra, hebben zich uitgesproken voor een beperking van het aantal supporters tot maximaal 3000 zitplaatsen en tegen andere bestemmingen op het terrein.

Mooi.

Als ik, zoals afgelopen zondag tegen Go ahead Eagles (de Deventenaren werden toch maar flink in toom gehouden!), om me heen kijk, zie ik een rommeltje. Ik rijd wel eens langs het Gelredome in Arnhem. Dan ben ik jaloers. Steden – Arnhem, Enschede – kleiner dan Apeldoorn met stadions waar 25.000 mensen in kunnen.

Bijna tien keer zoveel als op ons sportpark Berg en Bos.
Maar we moeten reëel zijn. Wanneer zelfs voor een ‘streekderby’ als afgelopen zondag de tent nog niet eens helemaal volloopt, moet je concluderen dat de gemiddelde Apeldoorner zijn portie voetbal liever van tv haalt dan opsnuift in de gezonde boslucht van Apeldoorn-West.
Het bedrijfsleven heeft ons ook al geen Dick Scheringa opgeleverd; hoewel je dan ook niet, zoals AZ, naderhand op de blaren hoeft te zitten.
Reëel zijn betekent er rekening mee houden dat AGOVV nog jarenlang in de eerste divisie ronddobbert.

Maar om nou al die jaren in zo’n rommelige accommodatie te moeten spelen? De houten tribune die aan de kap te zien – ‘ inzakkingsverschijnselen’ vertoont.
Een tentachtige business- lounge met groen uitgeslagen dak, ook al geen plaatje. Een kale hoek waar gehandicapten onder een provisorisch afdakje worden gedropt. En dan het zuidelijk doel waarachter dit jaar nog een vip-tribune komt met skyboxen. Ik ben benieuwd naar de vormgeving. Past die een beetje bij de overige tribunes of wordt het ratjetoe nog completer gemaakt?

Een tikkeltje meer allure, het zou de bosrijke voetbalomgeving niet misstaan.
Tja, en stel dat de Blauwen, in plaats van het ongelukkige HFC Haarlem achterna te gaan, toch nog eens ‘per ongeluk’ promoveren? Dan is het gewoon even alle hens aan dek om òf een compleet nieuw stadion te bouwen òf de capaciteit van de huidige accommodatie met een paar duizend uit te breiden.
Echter, een facelift op korte termijn zou bepaald niet misstaan.

 
Bron De Stentor 28-01-10