Skip to main content

Apenheul en Thomashuis Berg en Bos knokken voor gorilla’s

Onder de noemer ‘Knokken voor Gorilla’s’ zamelt Apenheul geld in voor het Mbeli Bai onderzoeksproject in Congo.

Met een bedrag van €40.000,- kan het project, gericht op onderzoek naar laaglandgorilla’s, natuurbescherming en educatie van de lokale bevolking, de komende jaren weer vooruit. Apenheul verkoopt onder andere sleutelhangers, die de bewoners van het Thomashuis Berg en Bos de afgelopen weken in elkaar hebben geknutseld. Wel 10.000 stuks zijn er door hun handen gegaan!
Op woensdag 6 augustus aanstaande om 11.00 uur  komen de bewoners van het Thomashuis de laatste doos met sleutelhangers persoonlijk afleveren. Frank Rietberg, zoölogisch directeur va n Apenheul, zal de sleutelhangers namens Apenheul in ontvangst nemen. Uiteraard met zicht op de gorilla’s.
Thomashuis Berg en Bos is voor  negen mensen met een verstandelijke beperking een gezellige en huiselijke woonomgeving. Apenheul is daarbij een geliefd en populair uitje. Apenheul en het Thomashuis Berg en Bos helpen elkaar waar mogelijk: de bewoners mogen naar Apenheul wanneer ze willen, en verrichten in ruil hand- en span diensten voor het dierenpark.

Meer informatie:
Thomashuis
Apenheul