Skip to main content

Veelgestelde vragen voor webmasters Joomla

Hieronder staan de verwijzingen naar de verschillende hoofdstukken voor Veelgestelde vragen van Webmasters. In die hoofdstukken staat de uitleg over dat betreffende onderdeel.

De indeling is als volgt:

Het is belangrijk te weten dat er 2 verschillende tekstverwerkers binnen deze website kunnen worden ingesteld voor gebruik bij het aanmaken of aanpassen van een artikel. Dat is allereerst (als standaard waarde ingesteld) de TinyMCE tekstverwerker.

En daarnaast JCE tekstverwerker met een veelheid van plugins erbij.

Iedere gebruiker met rechten voor het aanpassen of aanmaken van artikelen krijgt de beschikking over een van deze tekstverwerkers. In de backoffice kan worden ingesteld door de beheerder, welke tekstverwerker standaard verschijnt (dat is nu, zoals gezegd, ingesteld op TinyMCE) maar kan per webmaster worden aangepast naar de andere tekstverwerker: JCE tekstverwerker.

Verder is vermeldenswaard dat ook de mogelijkheden van TinyMCE nog aan te passen zijn, maar dat is alleen voor alle gebruikers tegelijk te doen. Nu staat ingesteld dat TinyMCE in een “uitgebreide” modus werkt.

Korte extra uitleg:

JCE staat voor “Joomla Content Editor”. De website van het groepje personen die deze editor beschikbaar hebben gesteld is: joomlacontenteditor.net

Dit is een zeer uitgebreide tekstverwerker waar ook nog eens veel extra’s op zijn toegevoegd om alle mogelijkheden van inhoudsaanpassingen te kunnen gebruiken. Automatisch leidt die veelheid ook tot het dilemma: “door de bomen het bos niet meer zien” tegenover “alle mogelijkheden voor aanpassing staan ter beschikking van de gebruiker”.

TinyMCE is een eenvoudiger en daarmee ook meer overzichtelijke tekstverwerker. Bepaalde exotisch aanpassingen kunnen hier alleen met moeite of helemaal niet worden gedaan. Daarmee kan aan een webmaster een beperking worden opgelegd maar het is daardoor wel makkelijker of laagdrempeliger in gebruik.