Skip to main content

Kinder Parade Festijn

KINDER PARADE FESTIJN IN APELDOORN
Op 21 en 22 juni 2014 vindt de vijfde editie van het Kinder Parade Festijn plaats. Een groots, maar knus en oergezellig festival in het Oranjepark voor het hele gezin, waar jong en oud kan genieten van voorstellingen, workshops, ludieke parades en veel activiteiten en versnaperingen daaromheen. Een weekend lang parade in het Oranjepark van Apeldoorn. Een mooie start van de zomer.

Opening
Het Kinder Parade Festijn zal om 11.00 uur geopend worden. Op dat moment is de kassa geopend, diverse kinderactiviteiten en kunt u op het horecaterras terecht.

Voorstellingen
Tussen 12.00 en 18.00 uur zijn er diverse voorstellingen in de tenten. Veel dansers, zangers en acteurs geven voorstellingen. De acteurs maken ‘parade’ voor hun voorstellingen. Bijvoorbeeld door heel mooi te zingen voor hun tent, gekke grapjes te maken, of een klein stukje van hun voorstelling te verklappen, waardoor je wilt weten hoe het verder gaat. We hebben dit jaar veel nieuwe en ontzetten leuke en zelfs landelijke voorstellingen zoals De ´Pan´ van de Mheeniacs, altijd garant voor een hilarische voorstelling. Kinderliedjes en muziek met Broodje Aap en de Uit je Hoofd show. De Markies en Markiezin komen dit jaar met ook weer op bezoek. Ook Tim Koldenhof producties zorgt voor een fantastische voorstelling met o.a. acteurs bekend van de TV. Diabolo Huub geeft een Kindershow met spetterende acts. En trots zijn we ook op de show van de Zingende Zeemeerminnen met De Gouden Bal. Naast de tenten zijn in diverse pipo-wagens ook leuke acts, waaronder verhalenvertellers, muziek, maar ook knutselen. De muziektent is zondagmiddag het decor voor theater Orpheus. Orpheus is aanwezig met een preview van diverse voorstellingen. Deze voorstellingen zijn gratis toegankelijk.

Gebarentolken
Bijzonder dit jaar is dat bij veel voorstellingen ook gebarentolken aanwezig zijn. Het evenement is zo doende dit jaar ook uitermate geschikt voor doven en slechthorende die zowel plaatselijke als professionele theatermakers vanuit heel Nederland kunnen bekijken. Diverse gebarentolken zullen aanwezig zijn in de verschillende tenten. Met gebarentaal kan iedereen de voorstellingen volgen. Een voorstelling wordt in bijzondere samenwerking gemaakt tussen liedjesschrijver Rogier Lubbers van Broodje Aap en een gebarentolk. Het is vrij uniek in de regio dat een evenement zo geschikt wordt gemaakt voor doven en slechthorenden.

Diverse kinderactiviteiten op het festivalterrein
Ook zijn er overal kinderactiviteiten en workshops buiten de tenten. Zo is er een glamourplein, waar je kan tutten en schminken en waarin jij als model op de foto kunt, je kan in ballen over het water in de vijver lopen, springen, ezeltje rijden, je uitleven op de stormbaan en het springkussen, of je vermaken op het terrein door en met diverse sponsoren.

Kleedjesmarkt
Wil jij ook een plekje in het park waar je spullen kan verkopen? Dat kan. Reserveer een plekje via de website. Voor slechts €2,50 heb je een plekje van 2,50 meter breed.

Horeca
Natuurlijk is er voor zowel de kinderen als de ouders een horecaterras waar je patatjes en andere versnaperingen kan kopen en wat lekkers te drinken bestellen. Maar ook voor de papa’s en mama’s is het extra genieten!  Natuurlijk zullen zij minstens zoveel plezier beleven aan de voorstellingen. Slenter lekker over het terrein om de kinderkleedjesmarkt te bezoeken en langs de vele kraampjes. Schuif aan op het grote, gezellige horecaterras voor overheerlijke koffie, lekkere broodjes, hapjes en drankjes. Of ga lekker picknicken. Kan je op een kleed kijken naar alles wat er gebeurt. We sluiten het festival feestelijk op zaterdagavond met een bijzonder Gypsyfeest.

Toegang
De toegang tot het Kinder Parade Festijn is gratis. Voor een aantal onderdelen wordt een kleine vergoeding gevraagd. Tickets voor de betaalde voorstellingen variëren in prijs van 1,25 euro t/m 5,00 euro per voorstelling. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Bij de tent kun je kaarten kopen voor de voorstelling.

Organisatie
Het Kinder Parade Festijn wordt georganiseerd door de Stichting Doe-Kids. Het bestuur van de Stichting bestaat uit Merith van Otterloo (Doe-Fabriek), Theo Gerrits (Totaal Organisatie) en Frank Huibers. Naast de Kinder Parade Festijn organiseren zij ook het No Tomatoes Zeepkistenrace Festival in het Orderbos. Meer informatie vindt u op www.doe-kids.nl