Skip to main content

Bod gemeente te laag voor AGOVV

Amateurvoetbalclub AGOVV kan niet ingaan op het bod dat de gemeente Apeldoorn heeft gedaan op de voetbalvelden op sportcomplex Berg en Bos. Het bedrag is veel te laag.

Dat zegt beoogd interim voorzitter Ton Peters. De commissie van goede diensten waarvan hij deel uitmaakt wil op korte termijn een ledenvergadering uitschrijven om de situatie te bespreken.

AGOVV probeert een oplossing te vinden voor de financiële problemen waarmee de club kampt. Zo is er een kortlopende schuld van circa anderhalf ton in combinatie met een forse hypotheek. Het terug verkopen van de velden aan de gemeente zou een oplossing kunnen bieden, hoopte de club.

Die velden werden in 1999 gekocht voor 55.000 euro en de gemeente heeft het eerste recht op terugkoop. Hoewel de gemeente inclusief inflatiecorrectie slechts ruim 71.000 euro zou hoeven bieden, hoopte AGOVV op meer. Er is inmiddels een bod gedaan, zegt gemeentewoordvoerder Toon Schuiling, maar over details wil hij niets zeggen. Wethouder Fokko Spoelstra verzocht AGOVV dringend eveneens niets naar buiten te brengen, zegt Ton Peters.

Het bod was echter te laag en aan de gemeente is gemeld dat AGOVV dit niet kan accepteren, zegt hij. Daarmee voelt hij zich niet gehouden aan dat verzoek. 

Hoewel hij details bewaart voor de leden, wil hij wel kwijt dat het gemeentelijke bod met vijf nullen werd geschreven. Daaraan werden randvoorwaarden gekoppeld die voor AGOVV niet acceptabel waren, zegt hij. De gemeente gaf wel aan dat sportpark Berg en Bos bij terugkoop door de gemeente zijn voetbalbestemming zou houden, zegt Peters.

De amateurvoetbalclub AGOVV zou het complex voor minstens twintig jaar moeten huren van de gemeente.

Het geboden bedrag is echter niet realistisch, zegt Peters. ,,Wil je een bouwkavel in deze buurt kopen, dan ben je al gauw drie ton kwijt”, zegt hij. ,,Hoe hoog is dan de waarde van 57.000 vierkante meter grond?” AGOVV zelf heeft die waarde recent laten taxeren op circa 2 miljoen euro. Had de gemeente meer geboden dan ‘een kavel’, dan zou dat voor de club mogelijk wel acceptabel zijn geweest.

De amateurs zullen nu opnieuw met de proftak – die huurder is van het stadion – gaan proberen tot een oplossing te komen zegt Peters. Ook zal worden gesproken met andere mogelijke financiers. Er wordt niet gekoerst op een faillissement met doorstart, zegt Peters, om zo onder de terug verkoopverplichting aan de gemeente uit te kopen. Zo’n optie vindt hij niet chic.

Bron De Stentor. Auteur: door Gep Leeflang |   zaterdag 11 februari 2012