Skip to main content

Bouw huizen op plek stadion

Met woningbouw op het huidige terrein van AGOVV kan de betaald-voetbalclub een nieuw stadion mede financieren.
Dat is een logische oplossing voor het verhuisprobleem van de club, vindt het CDA.

AGOVV is al jaren op zoek naar een locatie én de financiële middelen om een nieuw stadion te bouwen. Vooral die financiën zijn tot nu toe een breekpunt. Om aan voldoende geld te komen, worden allerlei commerciële activiteiten in en rond het stadion bedacht. Dat ligt gevoelig; de politiek vindt dat niet alles kan en mag. Woningbouw op sportpark Berg en Bos zou een goede geldbron zijn, stelt CDA-fractievoorzitter Ayhan Tonca nu voor. Dat maakt allerlei ongewenste ontwikkelingen rond het nieuwe stadion overbodig, verwacht hij.

De betaald-voetbalclub AGOVV is in elk geval niet tegen woningbouw, geeft voorzitter Victor Doorn aan, maar is daarvoor wel afhankelijk van de vraag of de amateurvereniging meeverhuist. Tot nu toe heeft die daar echter weinig lust voor getoond. Ook wijkvereniging Berg en Bos zou ‘geen problemen’ met woningbouw hebben, zegt voorzitter Cees Kielstra, mits alles planologisch goed geregeld is.

Burgemeester en wethouders vinden het ‘niet opportuun’ om over de toekomstige invulling van het sportpark te praten. Eerst moet goed worden geregeld dat AGOVV daar voorlopig kan blijven spelen. Dat vraagt al meer dan genoeg aandacht; het is wat betreft procedures ingewikkeld maar bovendien gevoelig. De gemeente wil hoe dan ook voorkomen dat er mogelijkheden ontstaan voor allerlei bebouwing op het sportpark. Het bestuur van amateurvereniging AGOVV was gistermiddag niet bereikbaar voor een reactie.
 
bron De Stentor; auteur Gep Leeflang