Skip to main content

De laatste bladkorf…

Zoals enkele wijkbewoners intussen ook hebben geconstateerd, is er dit jaar nog slechts 1 bladkorf in onze wijk geplaatst op de hoek van de Wildernislaan en de 2e Beukenlaan. En dan nu precies na een jaar met weelderige bladgroei en navenante bladertapijten in onze wijk.

De laatste bladkorf..

Op onze vraag of er misschien nog een paar bladkorven in Berg en Bos geplaatst konden worden was het antwoord dat de bladkorven op dezelfde locaties staan als vorig jaar (-in Apeldoorn-) en dat die op al die locaties goed worden gebruikt. Daarom stelt de gemeente dat er geen reden is om de bestaande locaties te veranderen. Daarnaast worden er geen nieuwe locaties ingericht. Het zullen er eerder minder worden als de staat van de korven zodanig zijn dat ze niet meer gebruikt kunnen worden zullen deze hoogst waarschijnlijk niet meer vervangen worden.
Overigens zijn de bladkorven er in het verleden gekomen toen er nog betaald moest worden voor de groene containers. De korven zijn blijven staan toen de heffing eraf is gegaan. Het weghalen van de korven ligt nu erg gevoelig.
Aldus de gemeente..

Kortom de laatste bladkorf in de wijk Berg en Bos staat nu nog op de hoek van de Wildernislaan en de 2eBeukenlaan: of dat volgend jaar ook nog gebeurd wagen wij te betwijfelen.
In dat geval dus “in memoriam”.