Skip to main content

Padel banen bij ALTV Daisy?

Het bestuur is door tennisvereniging Daisy geïnformeerd over plannen om een aantal padelbanen toe te voegen aan het tennispark aan de Callunalaan.

Daisy kampt met een afname van het aantal tennisleden; ook het aantal jeugdleden neemt af. Die afname in leden heeft invloed op de financiële positie van de vereniging, en beperkt bijvoorbeeld mogelijkheden voor activiteiten door een tekort aan mankracht.

Daisy wil dat tij keren met de introductie van Padel, een snel groeiende sport op zowel nationaal als internationaal niveau die in trek is bij jong en oud.

Padel is een sport die het midden houdt tussen tennis, tafeltennis en squash. Het speelt zich af op kleine courts die omsloten zijn door glazen wanden van ca 3 meter hoogte. De speelvelden worden gescheiden door een net en zijn ingedeeld in 2 speelvelden en een achterveld. Het spel wordt altijd gespeeld met zijn vieren. Het spel wordt gespeeld met padelrackets,  die er uitzien als grote tafeltennisbats. Padelballen lijken op tennisballen maar hebben een lagere druk. Daardoor stuiteren de padelballen minder hard dan tennisballen en moet dus harder geslagen worden om een snel spel te spelen. De ballen mogen ook via de wanden gespeeld worden mits ze eerst de grond geraakt hebben.

In het voorstel wil Daisy 3 banen toevoegen aan het tennispark op het sportveld van het Lyceum naast Daisy. Naar verluid heeft de gemeente toegezegd bereid te zijn het benodigde terrein te verkopen aan Daisy. Deze plannen van het bestuur van Daisy zijn door de leden van de vereniging op een bijzondere ledenvergadering goedgekeurd.

Bij omwonenden is weerstand tegen deze plannen. Met name de mogelijke lawaaioverlast baart zorgen in de omgeving. De weerstand wordt gevoed door publicaties en protesten van belanghebbenden bij de ontwikkeling van padelbanen in binnen en buitenland.

Daisy organiseert een aantal informatieavonden en wil daarmee het gesprek aangaan met omwonenden en andere belanghebbenden.