Skip to main content

Parkeeroverlast park Berg en Bos (3)

Dit betreft de door de gemeenteraad beloofde uitbreiding van de bestaande parkeerterreinen met 400 plekken. Deze zijn alleen bedoeld voor overloop parkeren, wanneer elders geen plaats meer is.

Nadat de vele locaties, zoals voorgesteld in het rapport van de wijkvereniging, zijn onderzocht, zoekt de gemeente de oplossing in het verlengde van de Felualaan en omgeving.

Omwonenden maken daar ernstig bezwaar tegen een doorgang van verkeer vanaf het grote parkeerterrein. De reden is dat er dan veel bomen moeten worden gekapt wat een teruggang zou betekenen van ‘wonen in het bos’. Ook voelt men niets voor de overlast die het autoverkeer met zich mee zou brengen.

Er wordt daarom nu gekeken naar de, reeds in het verleden uitgewerkte vorm van logistiek, oplossing via de J.C.Wilslaan met als aanvulling een verbreding van de verlengde Felualaan. Daarbij is voorgesteld een deel van het Boschbad terrein te gebruiken.

Ook wordt gedacht de fietsenstalling te benutten en de fietsers aan de andere zijde van de Felualaan te laten parkeren. Daarbij is een voorwaarde dat fietsverkeer (kinderen) autoverkeer niet mag kruisen. Dat kan door de wisseling van parkeerterrein voor de fietsers.

De auto’s rijden van de J.C.Wilslaan de Felualaan tot maximaal de ingang van de het huidige fietsenstalling. De oplossingen vragen daarbij ook nog de nodige aandacht vanwege Natura 2000 en andere natuurwaarden.

Er wordt aan gewerkt de openstelling vanaf de J.C.Wilslaan zo spoedig mogelijk te gaan gebruiken.