Skip to main content

Rotonde AGOVV drie weken dicht

October 2017

De rotonde “AGOVV” gaat in november drie weken dicht voor werkzaamheden. De rotonde maakt onderdeel uit van de Ring Apeldoorn West en verbindt de Jachtlaan, JC Wilslaan, Laan van Spitsbergen en Kennedylaan. In opdracht van de gemeente vervangt aannemer KWS het asfalt.

Start maandag 6 november
Aannemer KWS start met de werkzaamheden aan de rotonde op maandag 6 november aanstaande. In de eerste week (6 t/m 12 november) is nog in twee richtingen doorgaand verkeer mogelijk tussen de Laan van Spitsbergen en de Jachtlaan. Voor fietsers wordt een omleidingsroute ingesteld.

De volgende drie weken – van 13 november t/m 1 december–  wordt de rotonde volledig afgesloten. Alleen verkeer vanaf de Laan van Spitsbergen richting de JF Kennedylaan is dan nog mogelijk, via de Polhoutlaan. Doorgaand verkeer wordt via de hoofdwegen omgeleid.

De volledige afsluiting is noodzakelijk om de veiligheid tijdens het werk aan de rotonde te garanderen. Dat maakt het ingrijpend voor zowel aanwonenden als voor het doorgaand verkeer. Op de rotonde wordt het asfalt vervangen en worden de fietspaden rood gemarkeerd en verhoogd aangebracht. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid. De gehele rotonde en de directe omgeving worden tijdens het werk afgekoppeld. Afkoppelen houdt in dat het regenwater niet meer in het riool terecht komt. Dat is beter voor het milieu en voorkomt overstroming bij zware regenval.

Tekst Gemeente Apeldoorn