Skip to main content

Weinig nostalgie bij Lumidisco

Lumido is weer begonnen en ondanks alle beloften is er weer sprake van overlast in de wijk. Er zijn meerdere klachten binnen gekomen met name over geluid.

Maar ook werd een echtpaar, dat vrijdagavond rond acht uur om de vijver wandelde, op een onvriendelijke manier weggestuurd. Er was op dat moment nog geen enkele Lumido actie!
Er is toch sprake van een openbaar park waarbij aan bewoners van Apeldoorn geen beperkingen, zoals verbod op aanwezigheid in de avond, bekend zijn.

De Lumido activiteit later op de avond, maar ook op zaterdagavond begon met het opendraaien van een forse geluidsversterker. Het gedreun was tot achter in de wijk te horen, ook later in de avond rond half elf was dat het geval terwijl de herrie doorging tot zeker kwart voor twaalf.

En daarbij was geen sprake van nostalgische romantische muziek maar van een potpourri van muziek die weinig met romantiek te maken had maar er meer voor zorgde dat de stilte van de fraai verlichte vijveromgeving voortdurend werd verstoord. Ook bezoekers zagen het verband niet met de beloofde Lumido ervaring en/of emotie.

Dus toch schijnbaar een eigentijdse Lumido, of beter gezegd Lumidisco?

Tekst Henk Otto, op basis van ontvangen klachten.